Werving en selectie

Werving en selectie is een belangrijk proces binnen elk bedrijf. Het kan echter ook een tijdrovend en kostbaar proces zijn.

1. Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het proces van het vinden, screenen en kiezen van de meest geschikte kandidaat voor een openstaande vacature. Het doel van werving en selectie is om zoveel mogelijk potentiële kandidaten te bereiken en te screenen op basis van de vereisten die voor de openstaande vacature worden gesteld. Kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, waarin hun kennis, ervaring en vaardigheden nader worden getest. De best gekwalificeerde kandidaat wordt dan aangeworven voor de openstaande vacature.

2. Tips om de juiste kandidaat te selecteren

- Vraag naar referenties en check deze zorgvuldig;

- Neem de tijd om een goede kandidaat te vinden. Het is beter om iets langer te wachten op de perfecte kandidaat dan om iemand te nemen die niet goed genoeg is;

- Stel een aantal verschillende soorten mensen voor elke vacature. Dit geeft u een breder bereik van talent en zorgt ervoor dat u niet per ongeluk iemand overslaat die perfect zou kunnen zijn voor de baan;

- Zorg ervoor dat u weet wat u zoekt in een kandidaat voordat u begint met het interview proces. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om de juiste persoon te vinden.

3. 4 tips voor een succesvolle werving en selectie

1. Zet je doelen helder op papier;

2. Schrijf een aantrekkelijke vacaturetekst

3. Wees kritisch bij het beoordelen van cv's;

4. Stel de juiste vragen tijdens het sollicitatiegesprek;

5. Doe een goede referentiecheck.

4. Wat zijn de kenmerken van een goed wervings- en selectiebureau?

Een goed wervings- en selectiebureau is erop gericht om de perfecte kandidaat te vinden voor een bepaalde positie. Ze zullen eerst de nodige informatie verzamelen over de functie en het bedrijf, zodat ze een goed beeld krijgen van wat er precies wordt verwacht van de kandidaat. Vervolgens stellen ze een uitgebreide vacature op die aantrekkelijk is voor gekwalificeerde kandidaten. Tot slot zullen ze een zoektocht starten naar geschikte kandidaten en contact met hen opnemen om te bepalen of er sprake is van een mogelijke match.

5. Veelgemaakte fouten tijdens het wervings- en selectieproces

- 1. Te weinig tijd besteden aan het interview proces;

2. De verkeerde vragen stellen tijdens het interview;

3. Het niet goed screenen van de kandidaten;

4. Geen goede reference checks uitvoeren;

5. Het niet inschatten van de motivatie van de kandidaat.