Werving en selectie

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie, ook wel recruitment & selection genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming. Dit proces kunnenorganisaties uitbesteden aan specialisten, zoals werving- en selectiebureaus als MetiSelect.

Hoe werkt het uitbesteden van de werving en selectie?

Niet ieder werving- en selectiebureau werkt op dezelfde manier. Je maakt samen met het bureau afspraken over hoe je de samenwerking vorm wilt geven. Je kunt ervoor kiezen om alleen advies te krijgen, maar ook om de volledige of gedeeltelijke werving en selectie uit handen te geven.

Zo werkt werving en selectie:

1. Je bespreekt met de recruiter welke vacatures er openstaan en naar welk type kandidaat je op zoek bent.

2. De recruiter gaat een campagne uitzetten om deze geschikte kandidaten te bereiken. Denk hierbij aan het uitzetten van de vacature op relevante vacaturesites, opzetten van sociale mediacampagnes en zoekactiviteiten.

3. Het werving- en selectiebureau vangt alle respons op en gaat gesprekken aan met geschikte kandidaten. Eventueel kun je ervoor kiezen om deze eerste gesprekken zelf te doen.

4. Kandidaten die na het gesprek interessant lijken te zijn voor de functie worden dan aan jouw organisatie voorgelegd.

5. Als je niet zelf de eerste gesprekken hebt gedaan, dan is dit het moment dat je de geschikte kandidaten zelf gaat spreken.

Hoe kan MetiSelect u helpen bij de werving en selectie van kandidaten?

MetiSelect is een werving en selectiebureau met kantoren in Affligem, Antwerpen, Brussel, Leuven, Nijvel en Vilvoorde. Wij zijn graag uw samenwerkingspartner voor de selectie en werving van allerhande kandidaten voor uw openstaande vacatures. Het selectie en wervingsproces wordt volledig op uw maat en noden uitgebouwd. Wij zijn expert in de selectie en werving van kandidaten in de volgende functies (link naar onze specialisaties).

En voornamelijk in volgende branches: sales, business support, marketing en communicatie, HR en logistiek en supply chain