Projectsourcing

1. Wat is projectsourcing?

Projectsourcing is een methode waarbij bedrijven hun projecten uitbesteden aan externe partijen. Dit kan zowel voor korte- als langetermijn projecten zijn. Doel van projectsourcing is het optimaliseren van de projectuitvoering en het creëren van meerwaarde voor het bedrijf.Bedrijven kunnen hierdoor tijd en geld besparen, en zich concentreren op hun core-business.

2. Waarom beroep doen op een externe Project Consultant?

Als er sprake is van een ingewikkeld of groot project, kan het verstandig zijn om een externe Project Consultant in te schakelen. Een Project Consultant heeft de kennis en ervaring om het project soepel te laten verlopen en eventuele problemen op te lossen. Daarnaast kan een Project Consultant ook advies geven over hoe het project het beste kan worden aangepakt.

3. Drie voordelen om aan de slag te gaan als Project Manager

- Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor het totale project en de uitvoering ervan. Je bent dus een belangrijke spil in het projectteam en zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt.

- Als Project Manager heb je veel vrijheid en flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen hoeje het project aanpakt en welke middelen je hiervoor inzet.

- Als Project Manager werk je vaak samen met andere afdelingen, waardoor je een breed netwerk opbouwt. Dit is niet alleen nuttig voor het huidige project, maar ook voor toekomstige projecten.

4. Wat is het verschil tussen Projectsourcing en uitzendarbeid?

In Nederland wordt de klusbranche gedomineerd door uitzendbureaus. Toch zijn er steeds meer bedrijven die hun vakmannen op een andere manier inschakelen: projectsourcing. In dit artikel leggen we het verschil tussen de twee vormen van arbeid uit.

Uitzendarbeid is wanneer een werknemer in dienst is bij een uitzendbureau en vervolgens door dit bureau wordt ingezet bij een ander bedrijf. Deze werknemers zijn flexibel inzetbaar en kunnen vaak snel worden ingezet. Het nadeel is dat ze vaak minder ervaring hebben dan vaste medewerkers, omdat ze niet lang bij één bedrijf werken.

Projectsourcing is wanneer een bedrijf zelf projectmedewerkers inhuren voor bepaalde projecten of tijdelijke werkzaamheden. Deze medewerkers zijn meestal hooggekwalificeerd en hebben veel ervaring met het soort project waarvoor ze in dienst zijn genomen.