Tijd voor slippers op de werkvloer!

Tijd voor slippers op de werkvloer!

Neen, dit is geen offensief om dat oncomfortabele en niet-zo-ergonomisch schoeisel toe te laten op de werkvloer. Wat we in dit artikel wel willen aankaarten is wat je wel en niet kan doen op vestimentair vlak tijdens de zomerperiode.

Het wordt tropisch warm! Begin je bij de gedachte alleen al spontaan te puffen?

Onthoud, hoe hoog de temperatuur ook stijgt, sommige kledingstukken laat je best in je kast hangen.

De dresscode hangt natuurlijk af van je werkomgeving en de policy van je werkgever, alleen deze dingen vermijdt je best:

Te bloot

Of je nu een man of een vrouw bent, te veel is nooit goed.

Vermijdt daarom tanktops, hotpants, flip-flops… Die ene collega kan het misschien fijn vinden om een streepje meer van jou te zien te krijgen, maar erg professioneel komt het niet over.

Ook sandalen met kousen in… valt niet meer onder de definitie van ‘bloot’, maar do not do it!

Synthetische stoffen

Doe jezelf een plezier en kies voor natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen (of zijde voor de dames) maar zorg dat het steeds 'office chic' is. Je zal minder zweten en ze geven een koeler effect dan bijvoorbeeld kunstmatige kledingvezels.

Wees slim

Werk met laagjes. De meeste bedrijven hebben een airco en bij een hittegolf krijg je al snel te maken met een verschil van 10 graden. Een trui of een jasje bij de hand houden is dus verstandig.

Pas je kleding aan je planning aan

Heb je een afspraak bij een klant of komt er een leverancier langs? Zorg er dan voor dat je netjes gekleed gaat. Zit je heel de dag thuis en heb je geen afspraken? Laat het dan maar even vieren.

Is het toch te warm? Geen airco of andere mogelijkheid om te verluchten op het werk. Spreek met personeelszaken en vraag eventueel voor een tijdelijke versoepeling van de kledingvoorschriften.

Nudgen naar gratis ijsjes is ook een goed plan.

Zonnige groetjes!

Relevante artikels