Solliciteren tijdens de zomermaanden? Doen!

Solliciteren tijdens de zomermaanden? Doen!

De zomervakantie komt eraan. Cocktails, warm weer, barbecues… Heerlijk!

Niet meteen de beste periode om op zoek te gaan naar een job, denk je? Think again.

We geven jou enkele argumenten om te solliciteren tijdens deze periode. Niet twijfelen, gewoon doen!

Bedrijven hebben jou nodig

Het rekruteren van personeel staat in de zomermaanden zeker niet stil en wanneer bedrijven iemand nodig hebben, dan zijn ze heel vaak dringend op zoek naar iemand.

De meeste studenten genieten van hun laatste lange zomervakantie en andere werknemers zitten in een ‘nu-even-niet’ en ‘out-of-office’ modus, met als gevolg dat je minder concurrentie hebt.

Recruiters hebben meer tijd voor jou

Als de recruiter geluk heeft dan is het voor hem of haar wel een periode waar er minder CV’s binnenstromen. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, natuurlijk… maar jouw kandidatuur zal dus met nog meer aandacht vastgepakt worden.

Zorg er dus voor dat jouw dossier tot in de puntjes afgewerkt is, dat wil zeggen een duidelijk CV en een krachtige motivatiebrief.

Zomerse sfeer

Het is niet dat de HR-medewerker jou op zijn of haar flip-flops zal ontvangen, maar de sfeer tijdens een gesprek zal toch anders aanvoelen. Gemoedelijker.

Laat je echter niet misleiden, want de recruiter mag dankzij de zon dan wel in een vrolijke bui zijn, maar blijft wel kritisch. Houdt het dus professioneel, wees authentiek en overtuig je gesprekspartner van jouw kunnen.

Ben je onmiddellijk beschikbaar voor opstart? Ideaal! De vakantieperiode zal ervoor zorgen dat je de tijd kan nemen om rustig in te werken.

Wacht dus niet langer, kom uit dat zonnebed en grijp je kans!

Wil je bij MetiSelect opstarten? Bekijk dan ook onze interne vacatures.

Relevante artikels