Projectsourcing, wat is dat eigenlijk?

Projectsourcing, wat is dat eigenlijk?

Als je goed kijkt naar het begrip “projectsourcing”, dan merk je dat het bestaat uit 2 woorden: ‘project’ en ‘sourcing’.

Een project kent u vast wel, maar heeft u ooit al van outsourcing gehoord?

Wanneer uw bedrijf niet de tijd of het personeel heeft om essentiële taken, opdrachten en doelen te verwezenlijken kan u opteren om gebruik maken van externe hulp. Dit in de vorm van een tijdelijke externe medewerker die de nodige essentiële elementen bijbrengt in uw bedrijf. Dit kan gaan van het werken aan een belangrijk project, het vervangen van een interne medewerker of tot het bijstaan van een medewerker gedurende een enorm drukke periode.

De externe medewerker verleent zijn expertise aan uw bedrijf en biedt zo een oplossing voor uw probleem. De externe werknemers staat niet op uw eigen payroll en heeft reeds kunnen genieten van een variatie aan ervaringen uit eerdere projecten.

Hoe kan u gebruik maken van projectsourcing?

Neem contact op met de juiste projectsourcing partner: MetiSelect kan u via MetiProjects zeker ondersteunen;

samen bespreken we de belangrijkste taken binnen het project;

daarnaast onderzoeken we samen welke de noodzakelijke competenties zijn die de projectmedewerker in huis moet hebben;

is dat duidelijk, dan gaan we over tot het samenwerkingsvoorstel waar alle afspraken vastgelegd worden;

op basis van de gegevens zal MetiProjects één of meerdere passende projectmedewerkers voorstellen met de juiste vaardigheden en attitudes;

u kiest welke kandidaten u uitnodigt voor een kennismakingsgesprek;

is de kandidaat naar wens? De consultant start op de vooraf afgesproken datum en u kan alvast uw zorgen vergeten

Projectsourcing: Een concreet voorbeeld

Wat Metiselect vaak ziet zijn bedrijven zoals bedrijf X die zeggen “We zitten momenteel bij een change-proces en we zouden graag iemand aan boord nemen die ons zegt wat fout loopt terwijl hij/zij de job tijdelijk overneemt.”

Bedrijf X heeft al een meerde medewerkers in deze positie gehad en een aantal onder hen kregen een burn-out terwijl de organisatie maar geen oplossing kan vinden.

De Metiselect Consultant brengt hierbij een externe kijk op zaken. Onze Consultant trekt alle informatie naar zich toe. Op basis van deze gegevens gaat de consultant een draaiboek ontwikkelen en op het einde van het project presenteren aan bedrijf X. In dit draaiboek met een bijhorende presentatie worden alle gegevens gestructureerd weergegeven met conclusies en verbeterpunten.

Voor bedrijf X werden zelfs change-processen voorgesteld over hoe ze deze oplossing zorgeloos kunnen invoeren.

Voordelen projectsourcing

Ontdek ook de 6 belangrijkste voordelen dat ons projectsourcing-concept u kan bieden.

Heeft u nood aan een gedreven werkkracht die u tijdelijk kan ontzorgen? Maak kennis met één van onze beschikbare projectmedewerkers.

Relevante artikels