Nieuwe job? Bereid je voor!

Nieuwe job? Bereid je voor!

Het voelt als een eerste schooldag! Je hebt weken afgeteld en het moment is er eindelijk: je mag morgen bij de nieuwe (eerste) job beginnen!

Je kan je hierop voorbereiden, wij vertellen je hoe.

Wat zal je aantrekken?

Kies je kleding een dag op voorhand uit en pas het alvast. Je weet dan precies of het goed voelt en of er ergens een knoopje ontbreekt... Vergeet zeker ook niet om te strijken!

Let er op dat je bij je keuze rekening houdt met de dresscode van je nieuwe werkgever.

Wie schrijft, blijft

De eerste dagen zal je veel informatie te verwerken krijgen. Onmogelijk om dat alles onmiddellijk in je brein op te slaan. Zorg er dus voor dat je een notitieboek in je tas steekt zodat je deze steeds bij de hand kan houden.

Neem het maar van ons aan, ook in de maanden die volgen zullen je notities je zeker nog van pas komen.

Het helpt niet alleen je geheugen een steuntje, maar geeft ook meteen een goede indruk bij je baas en collega’s die jou aan het opleiden zijn. Het toont dat je hun uitleg en tijd naar waarde schat.

Denk aan je maag

Voorzie een gezonde lunch en ook enkele snacks. Je zal je aandacht er beter bij kunnen houden met een volle maag.

Nodigen jouw collega’s jou uit voor een lunch? Zeg dan zeker ja! Het is het ideale moment om nader kennis te maken met hen.

Alle wegen leiden naar…

Weet je precies welke weg je moet volgen om tijdig op je werkplek toe te komen?

Stippel je route de dag op voorhand volledig uit. Een marge van minstens 20 minuten is zeker geen overbodige luxe, je weet maar nooit wat er op je weg kan gebeuren: files, een trein of bus te laat of een platte band met je fiets.

Google is je beste vriend

Het is niet verkeerd om nog eens een laatste keer het bedrijf online op te zoeken en ook de bedrijfspagina opnieuw te bezoeken.

Zo ben je op de hoogte van het laatste nieuws en heb je meteen een gespreksonderwerp achter de hand wanneer je een nieuwe collega tegen het lijf loopt bij de koffie.

Rust goed uit

Plan de dag voor opstart nog een moment voor jezelf in. Ga niet nog tot laat in de nacht op stap, maar zorg ervoor dat je op tijd in je bed ligt, zodat je die 8 uur slaap zeker krijgt.

Spendeer tijd met een geliefde, kijk samen een film of neem er een boek bij… doe wat jou tot rust brengt.

Fris en monter toekomen bij je nieuwe werkgever zal alvast een goede eerste indruk geven!

De tips doorgenomen en er helemaal klaar voor? Je gaat dat uitstekend doen!

Relevante artikels